چنانچه در هریک از مراحل نصب یا کاربری نرم‌افزارها به مشکلی برخورد کرده‌اید یا هر سوال، اشکال یا ابهامی در این زمینه دارید، می‌توانید پاسخ خود را ابتدا در مطالب موجود جستجو و در صورت لزوم به عنوان یک مبحث جدید مطرح کنید، تا کارشناسان پشتیبانی به آن پاسخ دهند.

به منظور ثبت سوال جدید و یا پاسخ به موضوعات موجود، ابتدا می بایست از طریق صفحه مربوطه به سامانه وارد شوید. چنانچه نام کاربری دریافت نکرده اید، به صورت رایگان و از طریق صفحه مربوطه، ابتدا در سامانه ثبت نام نمایید.

قبليقبلي Go to previous topic
بعديبعدي Go to next topic
آخرين ارسال 21 فروردین 1396 09:37 ق.ظ توسط azizi
کالای در جریان ساخت در خط تولید؟
�50 پاسخ
مرتب:
شما مجاز به پاسخ به اين پست نمي باشيد.
صفحه 1 از 3123 > >>
مولف پيغام ها
saadat
کاربر پیشرفته
کاربر پیشرفته

--
16 بهمن 1389 11:44 ق.ظ
    با توجه به اینکه در   موجودی مواد و کالا ،کالاهایی باید ثبت شود  که موجود  وقابل رویت باشد و هرگاه بخواهیم بتوانیم موجودی فیزیکی آن را به روز ببینیم تا بتوان درزمانهای لازمه  انبار گردانی نماییم. . حال مواد یا کالاهایی داریم که در خط تولید وارد میشوند . این کالاها در خط تولید در جریان یا تبدیل شدنی هستند و بعضا ماهیت آنها تغییر میکند.  وحتی ماهیت فیزیکی خود را از دست داده یا تبدیل به کالای نیمه ساخته شده  یا به کالاهای ساخته شده تبدیل و از خط تولید خارج میشود. در این موارد در هنگام خروج مواد اولیه از انبار  و ورود به خط تولید طرف حساب را چه حسابی اختیار کرده؟  آیا میتوان از حسابهای کنترلی  استفاده نمود تا موجودی ما واقعی باشد؟ نحوه برخورد برنامه نوسا با این قضیه چگونه است ؟

    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    momeni
    کاربر ارشد
    کاربر ارشد

    --
    16 بهمن 1389 12:27 ب.ظ
    حسابهای کالای در جریان ساخت و کار در جریان ساخت به این منظور بکار می‌روند - البته این حسابها در جای خود بسیار مهم هستند و بخش قابل توجهی از موجودی مواد را تشکیل می‌دهند. در روش‌های نوین مدیریت تولید، ایده‌آل این است که تمام موجودی مواد مصرفی در کالای در جریان ساخت قرار داشته باشد و انبار مواد اولیه شرکت در واقع کامیون‌های حمل کننده این مواد به کارخانه باشند.
    ژاپنی‌ها در دهه نود این روش را به اوج رساندند: تا پیش از اینکه شرکت تویوتا در آمریکا کارخانه مونتاژ احداث کند، خط تولید تویوتاهایی که قرار بود به این کشور تحویل داده شوند در یک کشتی عظیم قرار داشت و ماشین‌ها را برروی اقیانوس آرام مونتاژ می‌کردند.

    این نکته را از جهت تاکید بر این موضوع که کالاهای مورد اشاره شما از قضا خیلی هم مهم هستند ذکر کردند - باید در موجودی لحاظ شوند و حتی انبارگردانی هم بشوند.

    ارادت
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    16 بهمن 1389 01:29 ب.ظ
    • پاسخ پذيرفته شده
    با تشکر،
    با کالاهایی که پس از انتقال به خط تولید ماهیت آنها تغییر میکند. چه گونه برخورد کنیم؟
    مثلا: در کارخانه ای تولید شیر کاکائو هدف است . از انبار مواد اولیه شیر، کاکائو و شکر وارد خط تولید میشود. حال 100 کیلو شکر از انبار مواد اولیه به خط تولید انتقال پیدا میکند ، با توجه به مواردی که فرمودید موجودی مواد اولیه بستانکار و موجودی کالای در جریان ساخت بدهکار می شود. و پس از فعل وانفعالات انجام شده شیر کاکائو از انبار کالای در جریان ساخت وارد انبار کالاهای ساخته شده میشود. و ماهیت آن به طور کل تغییر میکند. با توجه به اینکه موجودی کالا از اقلام تراز نامه ای می باشد و میتوان هر لحظه به آن رجوع کرد. فرض کنیم ترازی گرفته ایم ( در تاریخی که شکر در فرآیند تولید قرار گرفته  اما تبدیل به شیر کاکا ئو نشده است)و موجودی کالای در جریان ساخت 1000000 ریال بدهکار است. حال ممیز از ما میخواهد این موجودی ها را نشان دهیم یا در انبار گردانی منعکس شود. چگونه با این موضوع برخورد کنیم؟آیا موجودی مواد وکالا نباید هر لحظه که اراده کنیم موجود و قابل استناد باشد؟ لطفا راهنمایی کنید
    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    molaei
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    16 بهمن 1389 02:18 ب.ظ
    پس از خروج مواد اولیه از انبار مربوطه و انتقال آن به خط تولید، سند زیر در سیستم ثبت خواهد شد:
    موجودی کالای در جریان ساخت 100 بد
    موجودی مواد اولیه 100 بس
    طبیعتا تا زمانی که کالا در خط تولید است، ممکن است به دلیل تغییر ماهیت و ... قابل شمارش و یا اثبات نباشد. اما پس از اتمام فرآیند فعلی تولید، مواد اولیه قبلی به محصول و یا به مواد اولیه خط تولید دیگری تبدیل شده است. در هر دو حالت سند زیر در سیستم ثبت می شود:
    موجودی کالای ساخته شده 100 بد
    موجودی کالای در جریان ساخت 100 بس
    همانگونه که ملاحظه می کنید، موجودی کالای در جریان ساخت، صفر شده است. البته ممکن است در این سند، بیش از 100 ریال به موجودی کالای ساخته شده اضافه گردد.
    آنچه مهم است، نحوه ثبت عملیات فوق در نرم افزار انبار نوسا است.
    dadras
    کاربر با تجربه
    کاربر با تجربه

    --
    16 بهمن 1389 03:33 ب.ظ
    در خصوص پست آقای مولایی
    از آنجایی که ارزش ریالی کالای ساخته شده احتمال بسیار زیاد بیش از ارزش کالاهای در جریان ساخت است ( حداقل اینکه هزینه حقوق دستمزد و سربار به آن اضافه شده است ) و همانطور که خودتان در پست اشاره کرده اید ، پس در این حالت سند در سیستم چگونه درج می شود چرا که در مثال فوق الذکر فرض کنید اگر میزان بدهکاری حساب موجودی مواد و کالای ساخته شده مبلغ مثلا 120 باشد ، سند را چگونه بالانس کنیم ؟
    یا اصلا روند تنظیم سند چگونه خواهد بود ؟
    kayalha
    کاربر با تجربه
    کاربر با تجربه

    --
    16 بهمن 1389 03:33 ب.ظ
    سلام
    امیدوارم مفید باشه

    1.
    حساب موجودی مواد اولیه *
    وجه نقد (حسابهای پرداختنی) *

    2.
    حساب کالای در جریان ساخت *
    حساب موجودی مواد اولیه *

    3.
    حساب کالای در جریان ساخت *
    دستمزد مستقیم *

    4.
    حساب کالای در جریان ساخت *
    سربار تولید *

    5.
    بهای تمام شده کالای ساخته شده *
    حساب کالای در جریان ساخت *

    6.
    بهای تمام شده کالای فروش رفته *
    بهای تمام شده کالای ساخته شده *

    7.
    حساب خلاصه سود وزیان *
    بهای تمام شده کالای فروش رفته *
    molaei
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    18 بهمن 1389 09:12 ق.ظ
    جناب آقای کیالها، ممنون از پست مفید شما.
    در صورت امکان، مشخص کنید که کدام ثبت در چه زمانی و در چه نرم افزاری (حسابداری - انبار) و احیانا در چه نوع برگه ای ثبت خواهد شد.
    با تشکر.
    kayalha
    کاربر با تجربه
    کاربر با تجربه

    --
    18 بهمن 1389 09:55 ق.ظ
    سلام
    اگر اشکالی نداشته باشد دارم متنی را اماده می کنم که توضیحات دقیق تری در ان ذکر شده است.

    ممنون
    kayalha
    کاربر با تجربه
    کاربر با تجربه

    --
    19 بهمن 1389 03:13 ب.ظ
    • پاسخ پذيرفته شده
    سلام
    حساب کالای در جریان ساخت
    درموسسات تولیدی، از حسابی به نام حساب کالای در جریان ساخت استفاده می شود که هزینه های تشکیل دهنده بهای تمام شده ( مواد اولیه، دستمزد و هزینه های غیر مستقیم تولید) به بدهکار این حساب انتقال می یابد. یعنی حساب کالای در جریان ساخت به ازای هر یک از عوامل بهای تمام شده، که در ساخت محصول به کار می روند، بدهکار می گردد.در مقابل، پس از ساخت محصول در واحد تولیدی و انتقال آن به انبار، بهای تمام شده ان محاسبه و از کالای در جریان ساخت خارج می شود . به عبارت دیگر، حساب کالای در جریان ساخت معادل بهای تمام شده کالای ساخته شده طی دوره بستانکار می گردد.
    مانده حساب کالای درجریان ساخت، بهای تمام شده موجودی کالای در جریان ساخت را نشان می دهد.
    اگر یک کارخانه، دارای چندین دایره تولیدی باشد، دردفترمعین کارخانه برای هردایره تولیدی، یک حساب کالای درجریان ساخت ودردفتر کل کارخانه، حساب کنترل کالای در جریان ساخت برای تمام دوایر تولیدی افتتاح می شود.

    o وجه نقد و حسابهای پرداختنی برای خرید مواد اولیه که یک قلم دارائی است ، به مصرف می رسد و مواد در حساب موجودیها نگهداری می شود.
    o به تدریج که مواد در تولید مصرف می شود ، به حساب کنترل کالای در جریان ساخت انتقال می یابد
    o قسمتی از وجوه نقد و حسابهای پرداختنی ، به مصرف دستمزد و سربار می رسد که این دو عامل نیز به حساب کالای در جریان ساخت منتقل و به مواد اولیه اضافه می گردند.
    o پس از تکمیل کالا ، هزینه های فوق به عنوان دارایی ، از حساب کالای در جریان ساخت به حساب موجودی کالای ساخته شده منتقل می گردد.
    o هنگام فروش کالای ساخته شده ، بهای تمام شده کالای فروش رفته ، از حساب موجودی کالای ساخته شده به حساب قیمت تمام شده کالای فروش رفته منتقل می شود تا در پایان دوره به حساب خلاصه حساب سود وزیان انتقال یابد.

    دوایر کنترل مواد
    در موسسات تولیدی بزرگ که تعداد اقلام مواد مصرفی زیاد است، به دلیل تنوع این مواد، ایجاد دوایری برای تهیه و کنترل مواد، ضروری است. این دوایر عبارتند از :
    - دایره خرید(تدارکات)
    تهیه مواد و تدارک مواد، ملزومات، ابزارالات و لوازم یدکی مورد نیاز شرکتهای تولیدی به عهده اداره خرید می باشد.
    - دایره کنترل کیفیت و بازرسی
    دراین دایره، مواد خریداری شده، قبل از تحویل به انبار از نظر کمی و کیفی مورد بازرسی قرار می گیرند.
    - دایره انبار
    نظر به این که قسمت عمده ای از منابع نقدی شرکتهای تولیدی، به مصرف سرمایه گذاری برای موجودیهای مواد می رسد،اگر از روشهای انبارداری مطمئن و منظمی استفاده نشود، زیانهای جبران ناپذیری ببار خواهد امد.مسئولیت امور انبار و نگهداری موجودیهای جنسی به عهده انباردار است. او باید تجربه و دانش کافی در روشهای انبار داری، لیاقت و کفایت اداره عملیات را دارا باشد.
    - دایره حسابداری مواد
    این دایره،موظف است مواد وارده به انبار را با استفاده از اعلامیه های رسید مواد در کارت حسابداری مواد ثبت و مواد صادره از انبار را با توجه به حواله های انبار و با استفاده از یک روش متداول ارزیابی، پس از قیمت گذاری در کارت مذکور ثبت نماید و نتیجه را طی یک خلاصه گزارش مواد مصرفی به دایره حسابداری صنعتی ارسال دارد.

    دوایر کنترل کننده حقوق و دستمزد
    واحــدهـای تولیدی، به منظور کنترل حقوق و دستمزد از دوایر
    1. نظیر کارگزینی
    2. برنامه ریزی تولید
    3. زمان سنجی
    4. ثبت اوقات کار
    5. دایره حقوق و دستمزد
    6. دایره حسابداری بهای تمام شده استفاده می کنند.
    این دوایراطلاعات لازم را جمع اوری، ثبت، نگهداری و به مدیریت واحدهای دیگر گزارش می نمایند.

    1. ثبت لیست حقوق و دستمزد در دفاتر

    حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد ***
    حساب هزینه بیمه سهم کارفرما ***
    حساب هزینه بیمه بیکاری ***
                حساب مالیات حقوق و دستمزد ***
                حساب حق بیمه پرداختنی ***
                حساب وام ***
                حساب مساعده ***
                حساب حقوق و دستمزد پرداختی ***

    2. تسهیم هزینه های حقوق و دستمزد
    حقوق ودستمزد وهزینه های وابسته به آن، مربوط به پرسنلی است که در قسمتهایی نظیر کارخانه،اداری و توزیع و فروش به کاراشتغال دارند. بنابراین، به منظورکنترل بیشتر، باید سهم هر قسمت از طریق تسهیم هزینه دستمزد وعوامل وابسته به ان برمراکزهزینه مشخص گردد.
    جمع حقوق و دستمزد مستقیم، به حساب کنترل کالای در جریان ساخت و هزینه حقوق و دستمزد غیر مستقیم کارخانه و هزینه های وابسته به حقوق و دستمزد مستقیم و غیر مستقیم کارخانه مانند حق بیمه تامین اجتماعی سهم کارفرما، حق بیمه بیکاری و ... به حساب کنترل سربار ساخت، بدهکار می گردد.کلیه اقلام هزینه مربوط به حقوق و دستمزد کارکنان توزیع و وفروش، به حساب کنترل سربار توزیع و فروش، بدهکار می شود.

    حساب کنترل کالای در جریان ساخت ***
    حساب کنترل سربارر ساخت **
    حساب کنترل سربار اداری و تشکیلاتی **
    حساب کنترل سربار توزیع و فروش **
                                حساب هزینه بیمه تامین اجتماعی **
                                 حساب هزینه بیمه بیکاری **
                                 حساب هزینه ... **
                                 حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد ***
             تسهیم حقوق و دستمزد به قسمتهای مختلف



    3. ثبتهای پرداخت حقوق و دستمزد، کسورات و ...
    حقوق و دستمزد پرداختنی **
                                  بانک **

    مالیات حقوق و دستمزد **
                                    بانک **

    حق بیمه پرداختنی **
                                   بانک **

    ببخشید طولانی شد.

    منبع : حسابداری صنعتی مقدماتی شاخه آموزش فنی و حرفه ای
    momeni
    کاربر ارشد
    کاربر ارشد

    --
    19 بهمن 1389 03:33 ب.ظ
    خیلی هم عالی بود - استفاده کردم
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    10 اردیبهشت 1392 04:42 ب.ظ
    • پاسخ پذيرفته شده
    با سلام خدمت همکاران گرامی ، موضوعی را در گوگل سرچ می کردم به این مسیر هدایت شدم، پس بهتر می‌دونم همین جا مسله خودم را مطرح کنم.
    یک سری مواد اولیه به خط تولیدم ارسال می کنم  که:  کار / کالای در جریان ساخت   با تفصیلی خط تولیدم  رو در گیر می‌کنه همچنین یک سری از این کالاها پس از طی فرآیندی در کارخانه خودم به پیمانکار سپرده می شه تا یک سری عملیات هم  پیمانکار روش انجام بده : در این شرایط کالای امانی با تفصیلی پیمانکار  درگیر می شه. تا اینجا همه چیز خوبه، نکته ای که منو اذیت می‌کنه در زمان تسهیم هزینه و تسهیم سربار تولید مرتبط با خطوط تولیدم یا پیمانکارانم می باشه که باز هم از نظر ثبت حسابداری مشکلی نیست دستمزد+ سربار به کالای در جریان ساختم و یا کالای امانیم اضافه میشه و از اون طرف محصول ساخته شده یا نیمه ساخته شده تولید می‌شه. تا اینجای کارم مشکلی نیست، مشکل من محل این حسابه‌ا در کدینگه ، سربار و دستمزد باید کنترل شود  و تا زمانی که محصول حادث نشده جزء دارایی من محاسبه نشود ، اما سوال؟ حساب کار در جریان ساخت یا حساب کالای امانی ما نزد دیگران  از نظر ماهیت کار ما در کدام زیر گروه کدینگ حساب‌هایم باشد؟  جز دارایی ها یا جز حساب‌های انتظامی؟ اگر جزء دارایی ها باشد با توجه به نقشی که دارد ایفا می‌کند و یکی از مراکز مهم هزینه من در مورد بهای تمام شده می باشد کنترل آن  مشکل ساز می باشد زیرا من نمیخواهم جزء دارایی هایم شناسایی کنم، نمیخواهم حساب موجودیم را درگیر کنم نمیخواهم انبار گردانی کنم و....
    لطفا راهنمایی نمایید.
    با تشکر
    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    18 اردیبهشت 1392 10:22 ق.ظ
    با سلام مجدد
    در کدینگ هایی که بنده دیدم 90 درصد مواقع کار/ کالای در جریان ساخت را در موجودی که زیر گروه دارایی ها می باشد به کار بردند و کالای امانی را خیلی از جاها در حسابه‌ای کنترلی بیش از 30 درصد خیلی مواقع در خود موجودی ها بیش از 40درصد و خیلی مواقع در حسابهای دریافتی بیش از 20 درصد مواقع
    در کتابهای آکادمیک برای مواردی که هزینه حقوق و سربار نیز به مواد ملحق می شود و در کالای تولید شده تسهیم می‌شود از حسابی تحت عنوان کنترل مواد - کنترل کالای در جریان ساخت و کنترل کالای ساخته شده استفاده می‌شود این مورد در کلاس‌های حسابداری صنعتی تدریس می‌شود مانند کلاس استاد صنعتی در اتاق بازرگانی ( جزوء آن برای علاقه مندان موجود است خواستید در اختیار قرار می‌گیرد) که این مدل از حسابها دارای عمر کوتاه مثلا یک دروه مالی می باشند که مانند حسابهای موقت در پایان به حسابهای دائم بسته می‌شوند)
    دوستان اگر تجربه ای در این زمینه دارند لطفا راهنمایی نمایید.
    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    molaei
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    22 اردیبهشت 1392 01:32 ب.ظ
    با سلام و عرض ادب.

    بحثی که مطرح نموده اید، چند نکته مبهم برای بنده دارد.
    مورد 1 - که در اولین پست فرموده اید: "در موجودی مواد و کالا، کالاهایی باید ثبت شود که موجود و قابل رویت باشد و هرگاه بخواهیم بتوانیم موجودی فیزیکی آن را به روز ببینیم تا بتوان در زمانهای لازمه انبار گردانی نماییم." آیا منبعی برای این بند در اختیار دارید؟
    مورد 2 - در سوالی که مطرح نموده اید، کالای نزد پیمانکار را، به عنوان کالای امانی ما نزد دیگران در نظر می گیرید و یا کالای در جریان ساخت؟ اصلا آیا تفاوتی بین این دو قائل هستید و یا خیر؟
    مورد 3 - در مورد محل قرارگیری کالای امانی ما نزد دیگران، به نظر بنده جای صحیحش در دارایی هاست. این که زیر شاخه موجودی باشد یا نباشد، تا حدودی به پاسخ مورد 1 بر می گردد. فکر می کنم بیشتر در مورد تعریف کالای امانی اختلاف وجود دارد و نه در مورد جایگاهش در کدینگ.
    در یکی از پست های مشابه که دوست خوبمان آقای دادرس آغازگر آن بودند، جناب آقای مومنی اشاره جالبی نموده اند: "با اینکه در بسیاری از منابع حسابداری موجود، یکی از اجزاء حسابهای انتظامی همین کالاهای امانی عنوان شده است ولی من هر چه فکر می‌کنم درست متوجه نمی‌شوم که این نوع کالاها که گاها بخش عمده‌ای از موجودی مواد را نیز تشکیل می‌دهند چرا باید انتظامی باشند"

    اگر این سه نکته را کمی باز نمایید، بهتر می توانیم به یک نظر واحد برسیم.
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    22 اردیبهشت 1392 02:00 ب.ظ
    با سلام و تشکر از حضور جناب مولایی عزیز در مباحث
    : اولین پست مربوط به سال 89 بوده و قطعا تجربیات ما در آن زمان کم بوده است، آنچه که بنده از چندین نفر صاحب نظر و مدیر مالی پرسیدم که چند نفر از آنها معرف حضور شما هم هستند(( چون پرتال عمومی می باشد لزومی به درج اسم این بزرگواران نمی باشد)) ینجور بیان می‌نمودند که همانطور که از اسم این حساب بر می‌آید صحبت از موجودی می باشد یعنی هر موقع که بخواهیم بتوانیم آنها را بشماریم و انبار گردانی نماییم ایشان در کدینگشان در قسمت موجودی ها: موجودی مواد - موجودی کالای نیمه ساخته شده - موجودی کالای ساخته شده داشتند . در قسمت حسابهای دریافتنی : حساب کالای امانی و کالای در راه داشتند و در قسمت کنترلی حساب کنترل کالای در جریان ساخت و همچنین کنترل انبار داشتند
    این کدینگ برای من خیلی خیلی جالب بود و جواب خیلی از سوالات مرا در آن زمان می داد بخاط همین اینجا مطرح شد.
    اما در حال حاظر کدینگهای زیادی دیدم که شاید کمترین آنها به دین شکل بود اما به نظر من این کدینگ خیلی مناسب به نظر می رسید.
    مورد 2- حتما و حتما بین کالای در جریان ساخت و کالای امانی تفاوت از زمین تا آسمان است و وقتی کالا را به پیمانکار خارج از شرکت می‍‌‌ سپاریم امانی نزد اوست.
    3 - ه نظر من تا ابد قرار نیست این کالاها امانی باقی بماند در یک پروسه کوتاه که کمتر از یک دوره مالی یا حتی کمتر از یک فصل می باشد به موجودی ما افزوده می‌شوند فقط برای کنترل این تفکیک وجود دارد هرچند که به نظر من هرگز نباید در حسابهای انتظامی بیاید چون حسابهای انتظامی خود تراز هستند خودشان باید با خودشان بالانس شوند بلکه در حسابهای کنترلی یا اگر دست من بود در حسابهای دریافتنی ، در کل بنده با توجه به تجربه دوستان برای بهبود دید خود دنبال جواب میگردم اگر نه ما نه مشاور مالی هستیم نه حسابدار و هرگز در این زمینه ها در کار مالی شرکت‌ها دخالت نمی‌کنیم.
    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    j-esfahani
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    23 اردیبهشت 1392 08:33 ق.ظ
    با سلام خدمت جناب سعادت و مولایی

    جنای سعادت   برای اینکه صورت مسئله بطور صحیح متوجه شوم،در روند تولید محصول نهایی:

    - محصول میانی وجود دارد که پیمانکار آنرا در شرکت تولید میکند و سپس محصول ساخته شده(فکر کنم سوال،وجود همین محصول میانی در انبار باشد) تحویل کاردرجریان اصلی میشود؟
    - اگر این پیمانکار در شرکت نبود و خارج از شرکت این محصول را تولید میکرد ، باز برای شما سوال وجود دارد؟
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    23 اردیبهشت 1392 08:54 ق.ظ
    با سلام و تشکر از حضور شما دوست عزیز جناب اصفهانی؛
    بحث صرفا بر روی این موضوع است که از چه حسابی در کجای کدینگ حسابداری ( از نظر طبقه بندی دارایی ها یا کنترلی ) در زمانی که کالا در هر زمان چه مواد اولیه چه نیمه ساخته شده به پیمانکار خارج از شرکت سپرده می‌شود، یا در زمانی که به خط تولید فرستاده می‌شود و در جریان ساخت قرار می‌گیرد استفاده می‌شود. همین.
    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    j-esfahani
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    23 اردیبهشت 1392 10:39 ق.ظ
    گاهی اوقات در روند تولید محصول نهایی ، نیاز است که محصول میانی یا مواد اولیه در خارج از شرکت ، یکسری خدماتی برروی آنها انجام شود.
    در زمان خروج کالا از انبار ، با رخداد تحویل به پیمانکار ، سند میخورد انبار مواد (100 ریال بس) - انبار واسط/آقای پیمانکار(100 ریال بد) و در زمان ورود انبار با رخداد دریافت از پیمانکار ، سند میخورد انبار مواد (110 ریال بس) - انبار واسط/آقای پیمانکار(100 ریال بد) و بستانکاران/آقای پیمانکار (10 ریال بس).
    محل انبار واسط در کدینگ حساب ، در دارایی های - دارایی های جاری - موجودی انبار - انبار واسط است.
    j-esfahani
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    23 اردیبهشت 1392 10:42 ق.ظ
    ببخشید
    در زمان ورود سند میخورد انبار مواد (110 ریال بد) - انبار واسط/آقای پیمانکار(100 ریال بس) و بستانکاران/آقای پیمانکار (10 ریال بس).
    molaei
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    23 اردیبهشت 1392 05:15 ب.ظ
    ضمن عرض سلام و احترام خدمت دوست گرامی، جناب آقای اصفهانی عزیز

    در پاسخ به جناب آقای سعادت:
    همانگونه که شما هم فرمودید، بنده هم صاحب نظر و متخصص این حوزه نیستم و آنچه مطرح می کنم طبیعتا در حد سواد ناقصم است و امیدوارم به کمک اینگونه مباحث بتوانیم کمی مسلط تر شویم. اما اصل ماجرا:
    طبق استاندارد شماره 8 حسابداری که مربوط به حوزه موجودی مواد و کالاست، داریم:
    موجودي‌ مواد و کالا‌ به‌ داراييهايي‌ اطلاق‌ مي‌شود كه‌:
    1- براي‌ فروش‌ در روال‌ عادي‌ عمليات‌ واحد تجاري‌ نگهداري‌ مي‌شود،
    2- به منظور ساخت‌ محصول‌ يا ارائـه‌ خدمات‌ در فرايند توليد قرار دارد،
    3- به منظور ساخت‌ محصول‌ يا ارائـه‌ خدمات‌، خريداري‌ شده‌ و نگهداري‌ مي‌شود،
    4- ماهيت‌ مصرفي‌ دارد و به‌ طور غيرمستقيم‌ در جهت‌ فعاليت‌ واحد تجاري‌ مصرف‌ مي‌شود.
    همینطور در مورد نحوه انعکاس این موارد در صورتهای مالی داریم:
    مبالغ‌ مربوط‌ به‌ هر يك‌ از طبقات‌ عمده‌ موجوديها باید به‌ شرح‌ زير نشان‌ داده‌ شود:
    1- مواد اوليه‌،
    2- كار در جريـان‌ پيشرفت‌ (شامل‌ كـالاي‌ در جريـان‌ ساخت‌ و كارهاي‌ خدماتي‌ در جريان‌ تكميل‌)،
    3- كالاي‌ ساخته‌ شده‌ و كالاي‌ خريداري‌ شده‌ براي‌ فروش‌ ،
    4- مواد و کالاي‌ در راه‌ (لازم‌ به‌ يادآوري‌ است‌ كه‌ در شناخت‌ اين‌ موجوديها، مقطع‌ زماني‌ انتقال‌ مالكيت‌ آن‌ بايد ملاك‌ عمل‌ قرار گيرد) ،
    5- ساير اقلام‌ مصرفي‌ (از قبيل‌ قطعات‌ ولوازم‌ يدكي‌ ماشين‌آلات‌ ، ملزومات‌ و مواد غير مستقيم‌)، و
    اقلامي‌ كه‌ به‌ طور معمول‌ و با توجه‌ به‌ شرايط‌ ايجاد شده‌ به منظور فروش‌ نگهداري‌ مي‌شود (از قبيل‌ ضايعات‌ توليد، داراييهاي‌ ثابت‌ بركنار شده‌ و اقلام‌ اسقاطي‌).

    نتیجه گیری:
    1- حداقل از منظر این دو قانون، ضرورتی برای قابل رویت و یا شمارش بودن موجودی های مواد و کالا وجود ندارد.
    2- محل صحیح نگهداری كار در جريـان‌ پيشرفت‌، سرفصل موجودی های مواد و کالاست.

    اما در مورد سوال اصلی:
    به نظر بنده حقیر، امانی قلمداد کردن کالاهایی که به منظور ساخت تحویل پیمانکار خارجی می شود، صحیح نیست. زیرا در صورت تحویل کالای امانی، انتظار برگشت همان کالا را خواهیم داشت. اما در اینجا، پروسه تولید (همانند اتفاق مشابهش در خط تولید خودمان) کالا را تغییر می دهد و آنچه به ما بر میگردد، چه از نظر ماهیت و چه از نظر ارزش، چیزی متفاوت از کالای ابتدایی است. پس به نظر می رسد، فرموده آقای اصفهانی عزیز، صحیح است. نام حساب "انبار واسط" هر چه که باشد، محل قرارگیری آن، همان موجودی مواد و کالاست.
    در مورد محل قرارگیری حساب کالای امانی ما نزد دیگران هم (که جایی در سناریوی شما ندارد)، اینگونه که از استاندارد شماره 8 بر می آید، سرفصل موجودی مواد و کالا نیست.
    فکر می کنم محل صحیحش با در نظر گرفتن ارزش ریالی آن همان حساب های دریافتی باشد. و بدون در نظر گرفتن ارزش ریالی آن، حساب های کنترلی.

    امیدوارم سایر دوستان نظر بنده را اصلاح و تکمیل نمایند.
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    23 اردیبهشت 1392 06:20 ب.ظ
    بسیار عالی بود استفاده نمودیم، از آقای اصفهانی و آقای مولایی عزیز بابت اطلاعات مناسبشان تشکر می‌کنم.
    یک سوال از آقای اصفهانی داشتم که در پیاده سازی انبار نوسا در استان کرمان بسیار خوب عمل نمودند ، انبار واسط را در سیستم نوسا به عنوان مرکز مصرف و تامین معرفی می‌کنید یا انبار واقعی؟ اگر انبار واقعی از انبار مواد اولیه به انبار واسط می توان نقل و انتقال زد ؟ با تفصیلی پیمانکار چه کنیم؟ اگر یک مرکز مصرف و تامین می باشد آیا انبار واسط همان کالای در جریان ساخت است ؟ فرق آن با انبار پای کار چه می باشد؟

    در مورد فرمایشات آقای مولایی من قانع شدم که جزء کالای امانی نرود چون کالای امانی ماهیتش امانی هست همان که دادیم همان را بگیریم
    اما قانع نشدم جزء دارایی ها باشد نمیتوان از حساب کنترلی استفاده نمود؟
    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    شما مجاز به پاسخ به اين پست نمي باشيد.
    صفحه 1 از 3123 > >>