چنانچه در هریک از مراحل نصب یا کاربری نرم‌افزارها به مشکلی برخورد کرده‌اید یا هر سوال، اشکال یا ابهامی در این زمینه دارید، می‌توانید پاسخ خود را ابتدا در مطالب موجود جستجو و در صورت لزوم به عنوان یک مبحث جدید مطرح کنید، تا کارشناسان پشتیبانی به آن پاسخ دهند.

به منظور ثبت سوال جدید و یا پاسخ به موضوعات موجود، ابتدا می بایست از طریق صفحه مربوطه به سامانه وارد شوید. چنانچه نام کاربری دریافت نکرده اید، به صورت رایگان و از طریق صفحه مربوطه، ابتدا در سامانه ثبت نام نمایید.

قبليقبلي Go to previous topic
بعديبعدي Go to next topic
آخرين ارسال 03 دی 1390 12:21 ب.ظ توسط saadat
مرور اجمالی راهکار نوسا برای تجمیع اطلاعات شعب
�19 پاسخ
مرتب:
شما مجاز به پاسخ به اين پست نمي باشيد.
مولف پيغام ها
saadat
کاربر پیشرفته
کاربر پیشرفته

--
03 دی 1390 10:13 ق.ظ
    مقدمه
    در جهان امروز، روش‌ها و مکانيزم‌هاي دسترسي به اطلاعات، جایگاه ویژه‌ای دارند و شرکت‌هایی که از اين روش‌ها به درستی استفاده می‌کنند، امکان رشد و توسعه بيشتري خواهند داشت. با وجود شبکه‌هاي ارتباطی گسترده در کشور و دنیا، سیستم‌های مالی مناسب که توان استفاده از این بستر را دارند می‌توانند خلاء اطلاعاتي موجود در بخش‌هاي مالی مختلف سازمان‌ها و شرکت‌های گسترده را از بين ببرند. نیاز به آگاهي هم زمان از رخدادهای مالی در شعب و یا شرکت‌های مختلف تحت نظر یک سازمان (یا شرکت)، ايجاب مي‌کند که تبادل اطلاعات به حيطه خاصي محدود نباشد و در تمامي سطوح نيازمند به یک سیستم مالی‌ مناسب باشند که با بهره‌گيري از شبکه‌هاي کامپیوتری این امر را برای آنان میسر سازد.
    بدین ترتیب مدیران با دسترسي سريع و با كيفيت به اطلاعات، به موقع از اتفاقات و تغييرات آگاهی می‌یابند و با تصميم‌گيري‌هاي درست می‌توانند در جهت حفظ منافع شرکت حرکت نموده و تصمیمات لازم را اتخاذ نمایند.
    در اين راستا، شركت نرم‌افزار و سخت‌افزار ايران (نوسا) با تكيه بر تجربه گرانبهاي بيش از بيست سال فعاليت خود، اقدام به طراحي و پياده‌سازي سيستم‌هاي نوين اطلاعاتي در حوزه مالي نموده كه تا كنون مخاطبان بسياري را به خود جذب نموده است.
    طرح سيستم يکپارچه مالی که برای تجمیع اطلاعات شعب و یا شرکت‌های پراکنده در مرکز، بر پايه انتقال اطلاعات لحظه‌اي (Online) پياده‌سازي و اجرا گرديده است، يكي از دستاوردهاي اين شركت جهت خدمت هر چه بهتر به شرکت‌ها و سازمان‌های كشور مي‌باشد. اغلب سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ دارای دفاتر متمرکز هستند و نگهداری اطلاعات تمامی دفاتر برای آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.

    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 10:13 ق.ظ
    هدف
    هدف از ارائه این طرح، يکپارچه‌سازي و بهينه‌سازي فرايندهاي مالی شعب و شرکت‌های پراکنده (دفاتر متمرکز) تحت نظر یک سازمان یا شرکت می باشد. اين سيستم قابليت‌ انعطاف پذیری بالایی دارد و راه‌حل‌های نوین و بدیعی برای ارتباط Online شعب و یا شرکت‌های پراکنده فراهم می‌کند و امکاناتی برای ورود اطلاعات متمرکز آنها در مرکز ارائه می‌دهد. بدین ترتیب علاوه بر پایین آوردن هزینه‌ها، راهکاری عالی ارائه می‌کند که تمامی مشکلات و خطاهای ناشي از عدم هماهنگی و یا وجود مغایرت در اطلاعات را برطرف می‌کند. معماري چند لایه اين سيستم اجازه استفاده آن را در سازمان‌ها و شرکت‌ها با اندازه¬ها و کارکردهايي متفاوت، ميسر نموده و محدوديتي در اين زمينه اعمال نمي¬کند.
    امکان پشتیبانی سیستم‌های اطلاعاتی مستقل با امکان پشتیبانی چند سال مالی و حتی چندین بخش مستقل درون هر سیستم اطلاعاتی مستقل از عمده مزایای سیستم مالی یکپارچه نوسا محسوب می‌شود. بدین ترتیب در مرکز اصلی اطلاعات چندین شرکت مختلف که هر یک ممکن است حاوی چندین سال مالی مستقل باشند و همچنین می‌توانند دارای چندین بخش مختلف نیز باشد می‌تواند نگهداری شود. نکته جالب توجه این است که نحوه دسترسی افراد به هر یک از بخش‌ها و سیستم‌های اطلاعاتی مستقل در مرکز اصلی قابل تعیین است. این روش کاملاً به صرفه است و هزینه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری را بسیار پایین می‌آورد.

    <!--[if gte mso 9]> Normal 0 unctuationKerning/> false false false oNotPromoteQF/> EN-US X-NONE AR-SA ontGrowAutofit/> ontVertAlignCellWithSp/> ontBreakConstrainedForcedTables/> ontVertAlignInTxbx/> MicrosoftInternetExplorer4
    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 10:15 ق.ظ
    طرح مساله
    سازمان‌ها و شركت‌هاي بزرگ به واسطه گستردگي فعاليت‌ها و خدمات و همچنین پراکندگی جغرافیایی شعب و مراکز مختلف در استان‌ها و شهر‌هاي مختلف کشور و حتی خارج کشور، در زمینه نگهداري و مدیریت فعالیت‌های مالي خود همواره با مشكلات عديده‌اي مواجه هستند. مهمترين مساله‌ای که بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ با آن مواجه هستند، استفاده از سيستم‌هاي مجزا در شعب و یا شرکت های مختلف تحت نظر آنها است. تا پيش از اين، اینگونه سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ غالبا از سيستم‌هاي مجزا استفاده می‌کردند. به این ترتیب که در هر يك از مراکز یا شعب، يك نسخه از نرم‌افزار نصب مي‌شد و سپس اطلاعات هر شهر با استفاده از Back up يا با استفاده ازReplicate  در فواصل زماني به مركز اصلی جهت تجميع اطلاعات فرستاده می‌شد. با این روش‌ها، واحدهاي مالي مختلف تحت نظر آن سازمان یا شرکت همواره با مشكلاتی که در ادامه مطرح می‌شوند، مواجه مي‌شدند.

        هزینه بالای یکپارچه سازی و هماهنگی سیستم‌ها با یکدیگر
    به دلیل مستقل بودن سیستم‌ها و خریداری نسخه‌های مستقل از نرم‌افزار در هر یک از مراکز یا شعب، هزینه بالایی به سازمان (یا شرکت) تحمیل می‌شد. از طرفی اگر در آن سازمان (یا شرکت)، بخش‌های مختلفی وجود داشت، اغلب برای راه‌اندازی هر یک از بخش‌ها نیز هزینه بیشتری صرف می‌شد. همچنین برای تجمیع اطلاعات، به دلیل پراکندگی اطلاعات و عدم تمرکز آنها، امکان بروز خطا و مغایرت بین اطلاعات حاصله بیشتر نمود پیدا می‌کرد، لذا نیروهایی متخصص جهت یافتن خطاها و برطرف سازی آنها مورد نیاز بود، که گاها پیدا کردن این مغایرت‌ها هزینه و زمان زیادی را به خود اختصاص می‌داد چرا که سیستم‌ها به صورت Offline بودند و هر مرکز بصورت مستقل به فعالیت‌های مالی خود می‌پرداخت. لازم به ذکر است که در این روش حتی با وجود نیروهای کارآمد، امکان خرابی اطلاعات و همچنین وجود مغایرت بین اطلاعات تجمیع شده وجود دارد.

    •    عدم توانايي در مديريت طبقه‌بندي حساب‌ها در كليه مراکز
    با توجه به اينكه سيستم‌ها به صورت مستقل در هر مرکز مورد استفاده قرار مي‌گيرند احتمال تغيير طبقه‌بندي حساب‌ها و يا ايجاد يك طبقه يا حساب جديد يا حذف يك حساب توسط مسئولين مالی هر مرکز وجود دارد كه در اين حالت در صورتي كه اطلاعات جهت تجمیع به مركز اصلی ارسال گردد، موجب اختلال در سيستم و بروز اختلاف در حساب‌ها در كل سيستم خواهد گرديد.

    •    فقدان اطلاعات مالي كليه مراکز به صورت لحظه‌اي
    با توجه به اينكه بخشي از منابع اطلاعاتي لازم جهت تصميم‌گيري‌ها و كنترل فعاليت‌هاي شركت‌هاي مختلف بر اساس تحليل رخدادهاي حوزه مالي صورت مي‌پذيرد، لذا دسترسي لحظه‌اي به كل اطلاعات مالي واحدهای مختلف یک سازمان (یا شرکت)، نقش بسزائي در تصميم‌گيري‌هاي روزانه مديريت ارشد سازمان (یا شرکت) ايفا خواهد نمود. هم‌اكنون بسیاری از شركت‌هاي پراکنده از Backup گیری و ارسال اطلاعات به مركز اصلی جهت تجمیع داده‌ها استفاده مي‌نمايند كه همواره با تاخيرات زماني مواجه است و روش قابل اطمینانی نمی‌باشد. از طرفی برخی از آنها که سیستم‌های مالی خود را بر روی سیستم عامل ویندوز ارتقاء داده‌اند از تکنولوژیReplicate  در پایگاه‌های اطلاعاتی استفاده می‌نمایند. این روش تنها جهت تجمیع اطلاعات در سیستم‌های Offline مورد استفاده قرار می‌گیرد و در صورت عدم وجود بستر مناسب سخت‌افزاری و قطعی شبکه، احتمال عدم انتقال داده و یا خرابی آن نیز وجود دارد.

     

    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 10:17 ق.ظ
    ارائه راهکاری جامع برای تجمیع اطلاعات شعب و یا شرکت‌های پراکنده، در مرکز و حل مشکلات آنها

    هم‌اکنون به واسطه گسترش شبکه‌های کامپیوتری و پیشرفت فن‌آوری اطلاعات، دیگر بهره‌گیری از سیستم‌های Offline در پیاده‌سازی سیستم‌های یکپارچه نرم‌افزاری منسوخ شده است. شرکت نوسا به واسطه آگاهی کامل از دانش روز و نیازهای مشتریان، سیستم‌های یکپارچه خود را بر مبنای روش اتصال لحظه‌ای (Online) پیاده‌سازی کرده است و امکانات بی نظیری را به منظور حل مشکلات سازمان (یا شرکت) های گسترده فراهم آورده است.

    ...........
    در ادامه به بررسی چند نمونه از ویژگی های خاص سیستم مالی یکپارچه نوسا در تعامل با ساختارهای شرکت‌های پراکنده می پردازیم.
    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 10:21 ق.ظ
    1. امکان ایجاد و نگهداری چندین بخش مجزا (با امکان جدا سازی حسابها و اسناد هر بخش) در هر سیستم اطلاعاتی مستقل
    معمولا در یک موسسه بزرگ چندین بخش با وظایف کاملا مجزا از یکدیگر وجود دارند که حسابها، تفصیلی‌ها، اسناد مالی و حتی کاربران خاص خود را دارند (مانند پروژه‌ها و طرح‌ها). این بخش‌ها با اینکه کاملا مستقل هستند و کاربران آنها نباید مجاز به اصلاح اطلاعات سایر بخش‌ها باشند ولی در مجموع یک سیستم مالی به حساب می‌آیند و می‌بایست در نهایت هنگام تهیه ترازها و گزارش‌های مدیریتی کل سیستم در کنار یکدیگر قرار گیرند. در سیستم مالی یکپارچه نوسا با پیش‌بینی این مفهوم در حسابها، تفصیلی‌ها، اسناد و کاربران، امکانات گسترده‌ای در اختیار اینگونه موسسات قرار گرفته است.












    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 10:28 ق.ظ
    2.  امکان ایجاد و نگهداری چندین سال مالی مختلف در هر سیستم اطلاعاتی مستقل
    یکی از مهمترین ویژگی‌های سیستم مالی یکپارچه نوسا، امکان نگهداری اسناد چندین سال مالی متوالی در کنار یکدیگر می‌باشد. با بهره‌گیری از این قابلیت کاربر، محدود به یک سال مالی نخواهد بود و می‌تواند گزارش‌های مالی در محدود زمانی بیش از یک سال مالی را نیز تهیه نماید. بدین ترتیب مشکلات مربوط به سال‌های مالی جدا از هم نظیر عدم اطلاع از مانده‌‌های حسابها قبل از نقل مانده‌ها، درج اسناد مربوط به سال‌های قبل به خصوص در چهار ماه اول سال و مشکلات سیستم‌های 16 ماهه طرح‌های عمرانی برطرف می‌شوند.




    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 10:31 ق.ظ
    3.    امکان ایجاد و نگهداری سیستم‌های اطلاعاتی مستقل و مجزا در سرور اصلی (به تعداد دلخواه با نام مورد نظر و بدون هزینه)
    سیستم مالی یکپارچه نوسا، علاوه بر اینکه می‌تواند اطلاعات چندین سال مالی متوالی را درون یک سیستم اطلاعاتی نگهداری کند توانایی نگهداری چندین سیستم اطلاعاتی مستقل، مختلف و نامحدود را نیز در کنار یکدیگر دارد.




    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 10:33 ق.ظ
    4.تجمیع اطلاعات کلیه مراکز به صورت لحظه‌ای (Online) بر روی یک سرور مرکزی و از بین بردن احتمال خطا و مغایرت‌های مالی بین مراکز مختلف
    با توجه به ویژگی‌های ذکر شده و امکان اتصال راه دور و ورود اطلاعات متمرکز به صورت لحظه‌ای در سرور مرکزی، تمام شعب و یا دفاتر متمرکز یک سازمان (یا شرکت) به راحتی به سرور اصلی متصل می‌شوند و در صورتی که خطوط ارتباطی مناسب باشند، درست همانند زمانی است که کامپیوترها در یک شبکه محلی به سرور متصل هستند.


    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 10:39 ق.ظ
    5.امکان دسترسی هر یک از کاربران محلی یا شبکه راه دور (حتی در خارج از کشور) به هر یک از اجزاء، بخش‌ها و سیستم‌های اطلاعاتی مستقل
    با توجه به این موضوع که کاربران هر یک از مراکز یا شعب، ملزم هستند صرفا در بخش مرتبط با حوزه کاری خود فعالیت نمایند و امکان دسترسی به اطلاعات سایر بخش‌ها نداشته باشند، مدیریت کاربران و نحوه دسترسی آنها به هر یک از بخش‌ها، توسط مدیر سیستم تنظیم می‌شود، تا تمام کاربران با توجه به حیطه اختیارات خود از هر نقطه جغرافیایی به راحتی به سیستم اطلاعاتی و بخش مرتبط با فعالیت خود دسترسی داشته باشند.








    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 10:50 ق.ظ
    6.    کنترل سطوح دسترسی مختلف کلیه کاربران به هر سیستم و در داخل سیستم برای هر یک از امکانات، به منظور مدیریت بهتر سیستم‌های مالی
    در استفاده از بخش انتظار می‌رود که برای کاربر وابسته به بخش محدودیت‌هایی جهت مدیریت متمرکز اعمال شود، این امر سبب می شود تا از خطاها و مغایرت‌های احتمالی همچون تداخل اطلاعات بخش‌ها و یا مخدوش شدن آن‌ها جلوگیری شود.



    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 10:52 ق.ظ
    7.    اعمال مدیریت متمرکز و کنترل بهینه سیستم‌های مالی یک سازمان (یا شرکت)
     در سیستم يکپارچه مالی نوسا، علاوه بر اینکه می‌توان به صورت موازی و بطور مستقل، رخداد‌های مالی خود را در زير سيستم‌ها ثبت نموده و گزارش گرفت، همچنين مي‌توان در یک ساختار متمرکز، کل فرآیند مالی سازمان را در هر لحظه تحت کنترل، مدیریت و پردازش قرار داد.
    لازم به ذکر است، برای نیل به هدف مذکور، نرم‌‌افزار نوسا، اطلاعات مالی را در یک پایگاه اطلاعاتی متمرکز، ثبت و نگهداری نموده سپس با بهره‌گيري از ساختاري منحصر به فرد، این اطلاعات را به سرعت مورد پردازش لحظه‌ای قرار می‌دهد. این کار علاوه بر این‌که امنیت اطلاعات را تضمین می‌کند، دسترسی صحیح و سریع به اطلاعات را نیز فراهم می‌نماید.
    در کنار اين ويژگي سيستم که کليه اطلاعات در سرور اصلی (که می‌تواند در دفتر مرکزی باشد) ثبت مي‌گردد، لازم است به اين نکته نيز اشاره شود که حتی از دورترین نقطه جغرافیایی نيز می‌توان اطلاعات را همزمان وارد نموده و گزارش گرفت. البته لازم به ذکر است، هر کاربر با توجه به سطح دسترسی که برای او در نظر گرفته شده، مي‌تواند اطلاعات را مورد پردازش و تحلیل قرار دهد.


    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 11:33 ق.ظ
    به عنوان مثال فرض کنید، شرکت تولیدی آلفا دارای دفتر مرکزی در تهران می‌باشد؛ کارخانه اصلی این شرکت در کرج است و دو دفتر فروش در دبی و یزد دارد. حال مدیر این واحد تولیدی می‌خواهد در تمام مسافرت‌های خود لحظه به لحظه از اطلاعات مالی شرکت خود با خبر باشد؛ حتی مواردی را نیز با تایید نمودن یا عدم تایید، کنترل نماید.
    خاطر نشان مي‌گردد، در شرکت مذکور، کلیه دریافت و پرداخت‌‌ها و هزینه‌های غیر تولیدی، در دفتر مرکزی ثبت می‌شود. از طرفي عملیات مربوط به خرید مواد و کالا تا ساخت و خروج محصول، در انبار ثبت شده، همچنين کلیه رخدادهای مربوط به فروش نيز در دفاتر فروش تنظيم می‌گردد.
    حال همانطور که گفته شد، مدیريت واحد انتظار دارد گزارشات مدیریتی و تحلیلی مورد نياز خود که در خصوص فرآیند تولید، سود ناخالص و ... مي‌باشد را در هر لحظه و در هر مکان جغرافیایی، به راحتی مشاهده نماید. همچنين بتواند بر اساس دسترسی‌هایی که در اختيار دارد، تغییرات موردنظر را اعمال کند.
    از طرفي ممکن است، مدیر مالی نيز در نظر داشته باشد در هر لحظه، کلیه رخدادها را در قالب گزارشات حسابداری مشاهده نمايد.

    با امکاناتی که در سیستم مالی یکپارچه نوسا فراهم آمده، فرآیندهاي بالا بصورت بلادرنگ قابل اجرا است. همچنين به کمک تعاریفی که در سیستم بصورت پویا و به عنوان قانون اعمال می‌گردد، می‌توان کلیه موارد را تحت کنترل قرار داده تا امکان خطا به حداقل و سرعت ثبت‌های مالی به حداکثر برسد. بدین نحو که مثلا هنگامي که کاربر خزانه‌داری رخداد صدور چک را ثبت می‌نمايد، ثبت بستانکاري مربوط به اسناد پرداختنی به طور همزمان در سيستم حسابداري قابل درج باشد.
    همچنين زماني که کاربر انبار، رسید خرید کالا را ثبت می‌نمايد، بطور اتوماتیک، ثبت بستانکاري حساب‌‌های دریافتنی فروشنده مذکور، به همراه ثبت بدهکاري حساب موجودی مواد و کالا، در سيستم مالي قابل درج باشد.
    از طرفي هنگامي‌که کاربر فروش که حتی می‌تواند یک اپراتور ساده باشد، فاکتور فروش صادر می‌کند، سند فروش با کلیه ملاحظات آن که شامل: مالیات بر ارزش افزوده، عوارض قانونی، تخفیفات متناظر، پورسانتها و ... مي‌باشد، بطور اتوماتیک قابل ثبت باشد.
    خاطر نشان مي‌گردد، هنگام انجام کلیه ثبت‌‌های مذکور علاوه بر اينکه شرح به صورت اتوماتیک قابل درج مي‌باشد، همچنين امکان کنترل همزمان کلیه مواردی که از قبل تعیین شده، مانند حداقل و حداکثر موجودی در انبار، اعتبار مشتری در فاکتورها، تطابق مبلغ و تاریخ سررسید چک‌‌ها در دريافت و پرداخت‌ها و‌... نيز در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.
    همچنین هر گونه تغییر در فروش، انبار و خزانه‌‌داری، بلافاصله در سند متناظر با آن نیز ثبت و ضبط می‌گردد. حال هر کاربر با توجه به سطح دسترسی که دارد، مي‌تواند از حیطه سازمانی خود گزارش تهيه کند. علاوه بر اينکه مدیر مالی به راحتی مي‌تواند فرآیندهاي بالا را در قالب گزارشات جامع در نرم‌‌افزار حسابداری مشاهده نمايد، همچنين مدیريت شرکت نیز مي‌تواند گزارشات دلخواه خود را که در بردارنده اقلام مورد نیاز از تمام نرم‌افزارها می‌باشد، به صورت آنلاین ملاحظه و چاپ نماید. لازم به ذکر است، مي‌توان بر اساس اطلاعات مذکور، نمودارهاي آماري نيز اتخاذ نموده و يا اطلاعات را به اکسل انتقال داد.
    به اين ترتيب، با بهره گیری از یک سیستم یکپارچه، کل فرآیند مالی شرکت تحت کنترل قرار گرفته و پردازش‌های مطلوب جهت تصمیم گیری‌های آتی، اعمال می‌گردد.
    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 11:34 ق.ظ
    مثال‌هایی از نحوه اتصال مراکز، شرکت‌ها و یا شعب مختلف پراکنده که تحت نظر یک سازمان (یا شرکت اصلی) به مرکز اصلی هستند

    فرض کنید یک شرکت اصلی که چهار شرکت دیگر تحت نظر آن عمل می‌کنند، قصد دارد سیستم مالی متمرکزی در اختیار داشته باشد تا مسئولان مالی تمامی این شرکت ها به آن متصل شده و اطلاعات مالی مربوطه را در سیستم های مرتبط به خود وارد نمایند و گزارش‌های مورد نیاز را از آن اخذ نمایند. از طرفی ممکن است کاربران هر یک از سیستم‌ها به لحاظ جغرافیایی در سطح کشور (حتی در خارج از کشور) پراکنده باشند. با توجه به ویژگی‌های سیستم مالی یکپارچه نوسا، تنها با خرید یک نسخه از این سیستم (با تعداد کاربران مورد نیاز) می‌توان اقدام به پیاده سازی چنین سیستم مالی متمرکزی نمود.
    سیستم مالی یکپارچه نوسا با بهره‌گیری از روش اتصال Online، علاوه بر داشتن اطلاعات لحظه‌ای و عدم استفاده از Replicate، امکان دستیابی به اطلاعات تمام مراکز در مرکز اصلی را به صورت منسجم میسر کرده است. به این ترتیب با استفاده از قابلیت‌های این سیستم، امکان اخذ گزارش از اطلاعات یک مرکز به تنهایی و یا تلفیق شده با اطلاعات دیگر مراکز همراه با تعیین نحوه دسترسی کاربران به اطلاعات فراهم شده است و می‌توان ترتیبی اتخاذ کرد که هر بخش تنها قادر باشد به اطلاعات خود دسترسی داشته باشد و مرکز اصلی به اطلاعات تمامی بخش‌ها دسترسی داشته باشد.
    توجه کنید که موارد مشابهی نظیر شعب متفاوت یک شرکت هم از این قاعده مستثنی نیستند و سیستم مالی یکپارچه نوسا توانایی تجمیع و تمرکز اطلاعات مالی شرکت‌ها (یا شعب و دفاتر) پراکنده تحت نظر یک سازمان (یا شرکت اصلی) را داراست.

    در ادامه به بررسی چند نمونه واقعی که در برخی از مراکز پیاده سازی شده‌اند می‌پردازیم:
    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 11:41 ق.ظ
    نمونه های واقعی:

    •    شرکت آب و فاضلاب استان گلستان
    شرکت‌های آب‌ و فاضلاب و زیر مجموعه‌های تحت پوشش آن‌ها، با توجه به این امر که راهکار نوسا جوابگوی نیازهای آنها در حوزه مالی بود و منجر به یکپارچگی عملیات شعب و زیر مجموعه های آنها شده است، سیستم مالی یکپارچه نوسا را برای مجموعه خود برگزیدند، در این مجال صرفا به نحوه پیاده سازی یکی از این مجموعه ها می‌پردازیم.
    شرکت آب و فاضلاب استان گلستان با استفاده از سیستم مالی یکپارچه نوسا، یک سیستم متمرکز برای مرکز استان گلستان و مراکز تابعه را راه اندازی نموده است. بدین ترتیب شهرهای تابع استان گلستان با اتصال Online به ستاد مرکزی واقع در شهر گرگان، به صورت متمرکز و همزمان از سیستم مالی یکپارچه نوسا استفاده می‌نمایند و تمام مراکز متصل بهم به صورت هماهنگ و یکپارچه با یکدیگر عمل می‌کنند.


    <!--[if !mso]> Normal 0 unctuationKerning/> false false false oNotPromoteQF/> EN-US X-NONE AR-SA ontGrowAutofit/> ontVertAlignCellWithSp/> ontBreakConstrainedForcedTables/> ontVertAlignInTxbx/> MicrosoftInternetExplorer4

    در این استان، کلیه مراکز هر شهر توسط ADSL به مراکز مخابرتی شهر خود و همچنین به مرکز مخابراتی کل استان گلستان (که در گرگان مستقر است) متصل هستند. نکته مهم این است که در هر مرکز مخابراتی برای شرکتهای ارائه دهنده ADSL، یک قسمت بنامPUP room  وجود دارد که شرکتهای مذکور، تجهیزات شبکه‌ای خود را در آن قسمت قرار داده‌اند و آنها را مدیریت می‌کنند. بدین ترتیب کلیه شهرهای این استان از یک شرکت (که تحت نظر مدیر شبکه شرکت آبفای استان گلستان است)، خطوطADSL  تهیه کرده‌اند. از مرکز مخابراتی تمام شهرها یک خط ارتباطی به مرکز استان وجود دارد. این خطوط ارتباطی همگی به یک سوئیچ قابل تنظیم، متصل شده اند و با استفاده از امکان VLAN  که در این نوع سوئیچ ها وجود دارد، همه ورودی‌ها به سوئیچ را به طور مجازی به گونه‌ای تنظیم کرده‌اند که کاملا مانند یک شبکهLAN  به نظر می‌رسد و همان امکانات را مهیا می‌کند. به این ترتیب تمامی مراکز استان گلستان به راحتی درست مانند زمانی که در یک شبکه محلی قرار دارند می‌توانند به اطلاعات با یکدیگر بپردازند.

    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 11:43 ق.ظ
    •    گروه پیشگامان کویر یزد
    گروه پیشگامان کویر یزد با استفاده از سیستم مالی یکپارچه نوسا، سیستمی متمرکز برای شرکت‌های تحت نظر خود راه اندازی نموده است. تعدادی از شرکت‌های مذکور در نقاط مختلفی از یزد پراکنده‌اند و هم چنین این شرکت دارای تعداد زیادی زیر مجموعه در اقصی نقاط کشور می باشد. تمامی این شرکت‌ها از طریق سرویس soap (در ادامه در رابطه با این سرویس بیشتر آشنا خواهیم شد) بر روی خطوط ADSL به مرکز اصلی متصل می‌شوند.




    <!--[if gte mso 9]> Normal 0 unctuationKerning/> false false false oNotPromoteQF/> EN-US X-NONE AR-SA ontGrowAutofit/> ontVertAlignCellWithSp/> ontBreakConstrainedForcedTables/> ontVertAlignInTxbx/> MicrosoftInternetExplorer4  

    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 11:51 ق.ظ
    •    شرکت تحقیقاتی آزمون کیفیت
    شرکت تحقیقاتی آزمون کیفیت با استفاده از سیستم مالی یکپارچه نوسا، سیستمی متمرکز برای انبارهای خود راه اندازی نموده است. دفتر مرکزی این شرکت در تهران واقع است و کارخانه آن در کرج قرار دارد. کاربرانی که اطلاعات مربوط به انبار کارخانه کرج را وارد می‌کنند، تنها اطلاعات تعدادی انبار را وارد می کنند. آنها از کرج، از طریق VPN بر روی خطوط ADSL به سرور سیستم مالی یکپارچه نوسا واقع در دفتر مرکزی تهران، متصل می‌شوند و به ورود اطلاعات می‌پردازند. در دفتر مرکزی نیز، کاربران علاوه بر ورود اطلاعات، اقدام به تغییر برگه‌های تعدادی به ریالی می‌نمایند.




    بدین ترتیب با داشتن ارتباط لحظه ای و Online، اطلاعات انبارها به صورت منسجم و متمرکز در سیستم مالی یکپارچه نوسا ذخیره می‌شود و اخذ گزارش از تمامی انبارها به راحتی امکان‌پذیر است.

    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 12:10 ب.ظ
    مزاياي سيستم‌ يكپارچه مالي نوسا XP
    1. استفاده از پشتیبانی رایگان
    سیستم‌ یکپارچه مالی نوسا علاوه بر تمامي قابلیت‌های فني گفته شده، داراي مزایایی منحصر بفرد جهت تعامل بهینه با مشتریان مي‌باشد. در اين راستا شركت نرم‌افزار و سخت‌افزار ايران (نوسا)، همواره منافع مشتريان خود به عنوان شركاي تجاري خود مد نظر داشته و بزرگترین سرمایه خود را مشتریان خود می‌داند، بر این اساس علاوه بر تهيه و توليد سيستم‌هاي با كيفيت بالای نرم‌افزاری، سرويس‌هاي پشتيباني رايگان را نيز جهت جلب رضايت و اعتماد مشتريان خويش ارائه مي‌نمايد .
    لازم به ذكر است اکثر شركت‌هاي عرضه كننده سيستم‌هاي نرم‌افزاری، علاوه بر هزينه خريد نرم‌فزار، هزينه‌هایي را هم به عنوان هزينه پشتيباني نرم‌افزار به صورت ماهانه یا سالانه از مشتري دريافت مي‌نمايند، این امر علاوه بر این‌که باعث وابستگی دایمی مشتری به شرکت تولید کننده نرم‌افزار می‌شود، سبب افزايش هزینه‌های جانبی مرتبط با نرم‌افزار می‌شودکه قالبا از بهای اولیه خرید نرم افزار نیز بیشتر می‌شود.
    در اين ميان شركت نرم‌افزار و سخت‌افزار ايران (نوسا) در طول بيست و سه سال فعاليت در عرصه توليد نرم‌افزار همواره با تكيه بر اين اصل كه استفاده‌كنندگان از سيستم‌هاي شركت بايد به لحاظ بهره‌گيري از سيستم، خيالي آسوده داشته باشند، سرويس‌هاي آموزشي و پشتيباني نرم‌افزار را تا 4 سال به صورت رايگان در اختيار مشتريان قرار داده و اين موضوع رضايت بيش از پيش مشتريان نوسا را در بر داشته است. همچنين ارائه نسخه‌هاي جديد بصورت رايگان و بروز رساني آنها توسط واحد پشتيباني نوسا نيز از ساير خدمات ارزشمند اين شركت به مخاطبان خويش مي‌باشد
    از دیگر درگاه‌های ارتباطی مشتریان با پرسنل نوسا که برای عموم آزاد می‌باشد، می‌توان به سامانه پشتیبانی سیستم‌های مالی نوسا نیز اشاره نمود، این محل با توجه به این موضوع که محل به اشتراک گذاشتن ایده‌ها، راهکارها، پیشنهادها، انتقادات وسوالات کاربردی در رابطه با حسابداری و کاربری با سیستم مالی یکپارچه نوسا می باشد، سبب شده که تبدیل به یک پایگاه اطلاعاتی منحصر به فرد و کاربردی برای حسابداران و مدیران مالی شرکت‌ها شود، در این سامانه که در تمام ساعات شبانه روز فعال می‌باشد، پرسنل واحد تولید و پشتیبانی نرم‌افزار پاسخگوی سوالات، انتقادات و پیشنهادات شما می باشند.

    2. تسهیل راهبری و مدیریت کل سیستم
    با توجه به این‌که کلیه اطلاعات بر روی یک سرور مرکزی ذخیره می‌‌شود و سیستم مالی یکپارچه نوسا صرفا در سرور مرکزی نصب می‌شود و نیازی به نصب نرم‌افزار نوسا در تک تک کلاینت‌ها نمی‌باشد، راهبری و نگهداری سیستم به لحاظ سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بسیار ساده خواهد گردید. در این حالت دریافت پشتیبان از کل اطلاعات سیستم در هر لحظه میسر بوده و نگهداری کل اطلاعات جهت استفاده در مواقع ضروری بسادگی امکان‌پذیر است. این امر جدا از اینکه سبب امنیت اطلاعات می‌گردد، با یکپارچه نمودن فعالیت مجموعه، در امر راهبری و مدیریت سیستم تسهیل می‌نماید.


    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 12:13 ب.ظ
    ملزومات پیاده‌سازی
    هر سازمان (یا شرکت) با توجه به میزان وسعت، پراکندگی مراکز و حجم عملکرد به زیر بسترهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مناسب با توجه به مشخصات زیر، نیاز خواهد داشت.لازم به ذکر است که غالب تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در اغلب شرکت‌ها موجود بوده و نیاز به تجهیزات ویژه‌ای جهت استقرار این سیستم نمی‌باشد.

    1.    سخت‌افزارها (پیشنهادی)
    سرور مرکزی : کامپیوتر Pentium 4 با میزان 2 G Byte رم و 100 G Byte هارد دیسک
    ایستگاه‌های کاری : کامپیوتر Pentium 4 با  512 M Byte رم و 40 G Byte هارد دیسک

    ارتباط بين ايستگاه‌هاي كاري و سرور با استفاده از طرق ارتباطی که در ذیل آمده است امکان‌پذیر است.

    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 12:18 ب.ظ
    2.    نحوه پیاده‌سازی و طرق ارتباطی کلاینت‌ها به سرور

    جهت پیاده‌سازی سیستم ابتدا سرور مرکزی در مرکز اصلی نصب و راه‌اندازی می‌شود و سپس مراکز وابسته می‌توانند با هر یک از طرق ارتباطی به سرور مرکزی متصل شوند. با توجه به اينكه سيستم‌هاي يكپارچه مالي نوسا XP مجهز به بهترین متد کنترل دسترسی بصورت یکپارچه با سیستم عامل مبتنی به Windows Authentication می‌باشد، لذا هر‌گونه نگرانی در خصوص دسترسی به سیستم توسط افراد غیر مجاز بر طرف گردیده و تنها کاربران معرفی شده در سیستم، توانایی استفاده از آن را خواهند داشت.







    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    saadat
    کاربر پیشرفته
    کاربر پیشرفته

    --
    03 دی 1390 12:21 ب.ظ
    سیستم مالی یکپارچه نوسا، به راحتی در شبکه‌های مختلف قابل پیاده‌سازی است. بدیهی است زمانی است که صحبت از کار در محیط شبکه به میان می‌آید، سرور مالی نوسا (کامپیوتری که سیستم بر روی آن نصب است و پایگاه داده‌ها بر روی آن قرار دارد) و کلاینت‌های مالی نوسا (کامپیوترهایی که سیستم بر روی آنها اجرا می‌شود و از طریق آنها، اطلاعات در سرور ذخیره می‌شود)، در کامپیوترهایی مجزا قرار دارند. این کامپیوترها، بر حسب شرایط، به طرق مختلفی بهم متصل خواهند بود:

    الف) همه کامپیوترها در یک شبکه محلی قرار دارند:

    1.    کامپیوترها بوسیله کابل و کارت‌های شبکه اغلب با استفاده از هاب یا سوئیچ به هم متصل شده‌اند.
    2.    شبکه بی سیم است و ارتباط بوسیله کارت‌های شبکه بی سیم با استفاده از مسیریاب بی سیم، برقرار شده است.

    ب) کامپیوترها در دو شبکه مجزا پراکنده‌اند:
    در این حالت، فاصله بین برخی یا تمام کلاینت‌ها از سرور به حدی است که امکان برقراری ارتباط مستقیم بین آنها مهیا نمی‌باشد. در این مواقع دو حالت کلی پیش روی ماست:

    1.    شرایط به گونه‌ای است که امکان ایجاد ارتباط از طریق wireless، MPLS و یا فیبر نوری وجود دارد. در هر سه حالت، برنامه بدون هیچ مشکل و پیچیدگی مانند حالت (الف) کار می‌کند.

    2.    در حالت دیگر هیچ یک از موارد مذکور در (1) موجود نمی‌باشد. در این شرایط، سرور و کلاینت مالی نوسا، باید به یکی از طرق موجود (Dial-up، ADSL و یا Leased Line) به اینترنت متصل باشند. همچنین سرور مالی نوسا باید دارای آدرس IP از نوع Valid باشد. حال می‌توان برای برقراری ارتباط بین سرور و کلاینت از اتصال VPN استفاده کرد. راه ساده‌تر برای برقراری ارتباط در این حالت، استفاده از سرویس SOAP می‌باشد. بدیهی است سرویس SOAP با توجه به استفاده از متن در جابجایی اطلاعات، سرعت بالاتری نسبت به ارتباط VPN دارد.



    آموزش حسابداری با نگرش سیستمی Accplus.blog.ir
    شما مجاز به پاسخ به اين پست نمي باشيد.