با سلام،
با تشکر از توضیحات آقای مومنی، از آنجا که به بنده در پست اول اشاره شد. اگر خاطر داشته باشید، بنده کاملا ظرفیت فنی و کارکرد نرم افزار را توضیح داده و در ادامه صحبت مشتری بنا بر اینکه در سامانه مثل اینکه 4 رقم ارز قبول میکند اعلام کردم که اطمینان ندارم ولیکن در نرم افزار نوسا همواره دو رقم اعشار برای ارز پیاده سازی گردیده و به دلیل استفاده عموم مشتریان، این ساختار غیر قابل تغییر است، هر چند توضیحات بصورت شفاهی و مجدد توسط آقای مومنی در این پست ارائه گردید ولیکن اجازه دهید برای تکرار، مواردی که قبلا در این انجمن ثبت گردیده است (در این سلسله پست)، اینجا تکرار گردد.
با توجه به اطلاعات موجود (لینک) در حال حاضر 268 واحد ارز در حال استفاده می باشد که از این تعداد 259 ارز در نرمافزار نوسا بصورت کامل قابل پشتیبانی میباشد، ارزهای زیر خارج از استاندارد بوده و توسط نرمافزار نوسا بدون استفاده از رندینگ یا ارز زیر مجموعه قابل پشتیبانی نمی باشند:
دو ارز Malagasy ariary و Mauritanian ouguiya از اعشار با ضریب 5 استفاده میکنند (هر پنج واحد کوچک مساوی با 1 واحد بزرگ)
چند ارز Bahraini dinar، Tunisian dinar، Iraqi dinar، Kuwaiti dinar، Libyan dinar و Omani rial از اعشار با ضریب 1000 استفاده میکنند (3 رقم اعشار)
همچنین کشور El Salvador واحد پول خود را به Bitcoin تغییر داده، در این کشور از ضریب 100000000 استفاده می شود (8 رقم اعشار)
از آنجا که ریال ایران نیز یکی از ارزهای خارج از نرم بوده (0 رقم اعشار، نرم جهانی 2 رقم است) و از آنجا که وضعیت تورم این کشور استفاده از مبالغ چند هزار میلیاردی را برای شرکتهای بزرگ و سهامی عام عادی سازی نموده است، همچنین از آنجا که فیلد مبلغ و داده عددی توسط پایگاه داده از دید ظرفیتی محدود است، تغییر در این فیلد با توجه به استفاده فعلی امکان پذیر نمیباشد. دقت بفرمایید نوع فیلد مربوطه تا 18 (19 بصورت ناکامل) رقم اطلاعات قبول میکند، در هر سطح از رخداد نرمافزار شما میتوانید تا 14 رقم واحد پول اطلاعات وارد کنید (حداکثر 99 هزار میلیارد واحد) و چهار رقم آخر جهت محاسبات و جمع مبالغ موجود در سطرها استفاده می گردد (تا 92 میلیون میلیارد واحد).
با این توضیحات، بنا به استفاده فعلی محدود مشتریان از این ظرفیت و پیش بینی تورم مازاد طی سالیان آتی نزدیک، حداقل تا اطلاع ثانوی قابلیت تغییر تعداد اعشار ارزها وجود ندارد و ارزهای اعلامی خارج از استاندارد بدون رندینگ و یا استفاده از ارز زیر مجموعه بصورت کامل در نرمافزار قابلیت نگهداری نخواهند داشت. این واقعیت به دلیل تورم بسیار شدید کشور و نیاز به نگهداری اطلاعات مازاد بر میزان پیشبینی شده در پایگاههای داده از جمله SQL در حال حاضر قابل تغییر نیست، اگر در آینده واحد پول در ایران اصلاح گردد و فضای خالی فیلد مربوطه بهبود یابد، درخواست اعلامی مجدد بررسی خواهد شد.
در حال حاضر تنها پیشنهاد منطقی برای نگهداری داده مربوط به محدود ارزهای خارج از استاندارد مانند ریال عمان به دقت مورد نیاز، استفاده از واحد زیر مجموعه مانند بیسه (واحد کوچک ریال عمان) به جای ارز مبدا می باشد... استفاده کننده می تواند با استفاده از این گونه واحد و 0 رقم اعشار تمامی اطلاعات را بدون رندینگ ذخیره نمایید.
خارج از این، در رابطه با ارزهای مشخص با دقت استاندارد، مانند ریال، دلار و یا یورو، استفاده از اعشار همواره صرفا تا رند استاندارد جهانی قابل پشتیبانی میباشد. تیم پیمانکار سازمان برای آن 6 ارز قابلیت 4 دیجیت را گذاشته که از گذشته در نوسا پشتیبانی نمی کردیم، نه برای دلار و یورو، این تصمیم هم بزودی این تیم را با مشکل مواجه خواهد کرد به این دلیل که صرفا 14 دیجیت جای جمع واحد بدون اعشار دارند که برای شرکتهای بزرگ فعلی و آینده نزدیک ایران کوچک است. سامانه مودیان یک ابزار در دست تکمیل است و هر شرکت از جمله نوسا، صرفا بخشی از قابلیتهای انواع سامانهها را که به تشخیص خود برای عموم استفاده کنندگان عام، و از دید فنی قابل پیاده سازی و منطقی شناخته گردد پشتیبانی مینماید.
با ارادت