چنانچه در هریک از مراحل نصب یا کاربری نرم‌افزارها به مشکلی برخورد کرده‌اید یا هر سوال، اشکال یا ابهامی در این زمینه دارید، می‌توانید پاسخ خود را ابتدا در مطالب موجود جستجو و در صورت لزوم به عنوان یک مبحث جدید مطرح کنید، تا کارشناسان پشتیبانی به آن پاسخ دهند.

به منظور ثبت سوال جدید و یا پاسخ به موضوعات موجود، ابتدا می بایست از طریق صفحه مربوطه به سامانه وارد شوید. چنانچه نام کاربری دریافت نکرده اید، به صورت رایگان و از طریق صفحه مربوطه، ابتدا در سامانه ثبت نام نمایید.

قبليقبلي Go to previous topic
بعديبعدي Go to next topic
آخرين ارسال 29 مهر 1403 10:36 ق.ظ توسط روزبه
امکان درج مبلغ ارزی تا 4 رقم اعشار
�5 پاسخ
مرتب:
شما مجاز به پاسخ به اين پست نمي باشيد.
مولف پيغام ها
petrosadralborz
کاربر جدید
کاربر جدید

--
28 مهر 1403 12:25 ب.ظ

    با سلام

    شرکت پتروصدرالبرز طی درخواستهای مکرر خواستار تنظیم نرم افزار تا 4 رقم اعشار برای صورتحسابهای ارزی بوده اما طی تماس های مکرر، کارشناسان نوسا ذکر کرده اند که طبق استاندارد فقط تا دو رقم اعشار این قابلیت در نرم افزار وجود دارد و حتی آقای روزبه عنوان کردند که در خود سامانه تا دو رقم بیشتر مورد پذیرش نیست در صورتیکه در صفحه 18 دستورالعمل تنظیم صورتحسابهای الکترونیکی مه توسط سازمان منتشر شده است به وضوح اعلام گردیده است صورتحساب ارزی تا 4 رقم اعشار مورد تائید است و بدیهی است که دستورات سازمان مقدم بر قوانین نوسا می باشد.

    momeni
    کاربر ارشد
    کاربر ارشد

    --
    28 مهر 1403 02:59 ب.ظ
    سلام

    از بین تمام ارزهای رایج، فقط دینار کویت، دینار تونس و ریال عمان دارای تقسیمات 1/1000 هستند و در بقیه‌ی ارزها تقسیمات کمتر از 1/100 وجود ندارد. اگر از دینار کویت و ریال عمان صرف‌نظر کنیم بازنمایی مبالغ سایر ارزها با بیش از دو رقم اعشار "نادرست" است و منجر به اختلاف حساب و اختلاف تراز خواهد شد - مباحث مربوط به افشای دقیق و بیش‌دقیق داده‌های مالی و تاثیری که در ناترازی ایجاد می‌کنند از حوصله‌ی این پست خارج است. استاندارد بازنمایی رایانه‌ای کارآمد و دقیق مبتنی بر 17 رقم معنی‌دار است که با لحاظ کردن کویت و عمان (و درنظر گرفتن این احتمال که ممکن است یک ارز با کسر 1/10000 در آینده و تحت تاثیر تورم جهانی خلق شود) از این 17 رقم، 4 رقم را به اعشار نسبت داده‌اند و 15 رقم برای جزء صحیح باقی گذاشته‌اند. ما با تقسیم به 100 کردن همه‌ی مبالغ در کل سیستم ترتیبی داده‌ایم که 17 رقم برای جزء صحیح و 2 رقم برای اعشار داشته باشیم - البته با این توضیح جانبی که دینار کویت (و ریال عمان)، اگر لازم شدند، با دقت 10 فلوسی در سیستم ما ثبت شود (در خود این کشورها نیز مثلا سکه‌ی یک فلوسی ضرب نشده است و حداقل میزان قابل معامله 5 فلوس است).
    این، البته، "قانون نوسا" نیست - صورت وضعیت پیاده‌سازی مبالغ در سیستم نوسا است. با این توضیحات، حتی اگر نظر جنابعالی و سامانه‌ی مودیان (و تقدم دستورات سازمان بر قوانین نوسا) را بپذیریم، راهی برای تغییر آن نداریم.

    از طرف دیگر، تعداد ارقام اعشار هر مبلغ حتما باید به واحد اندازه‌گیری آن مبلغ (واحد پول یا ارز) وابسته باشد. مثلا درج حتی یک رقم اعشار برای ین ژاپن یا کرون ایسلند (و البته ریال ایران و بسیاری ارزهای دیگر مثل اروگوئه، پاراگوئه، ویتنام، عمده ارزهای آفریقایی...) نادرست و اشتباه خواهد بود.
    petrosadralborz
    کاربر جدید
    کاربر جدید

    --
    28 مهر 1403 03:41 ب.ظ
    ممنون از جواب شما
    اگر قبول کنیم که چهاررقم اعشار برای ارز غیرمنطقی هست اما سازمانی که خود شرکتها را ملزم به استفاده از سامانه مودیان کرده است این غیرمنطق را منطقی در نظر گرفته است و اجازه ورود ارقام تا 4 رقم اعشار را داده است ، در نتیجه اگر نوسا اقدام به درج 4 رقم اعشار نماید تخلفی مرتکب نشده است
    لطفا جواب واضحی درمورد صفحه 18 و صفحه 54 دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی که توسط سازمان منتشر شده است بفرمائید چون نوسا و تمامی نرم افزارها باید طبق این دستورالعمل زمینه صدور صورتحساب را فراهم نمایند.
    روزبه
    کاربر با تجربه
    کاربر با تجربه

    --
    28 مهر 1403 03:42 ب.ظ

    با سلام، 

     

    با تشکر از توضیحات آقای مومنی، از آنجا که به بنده در پست اول اشاره شد. اگر خاطر داشته باشید، بنده کاملا ظرفیت فنی و کارکرد نرم افزار را توضیح داده و در ادامه صحبت مشتری بنا بر اینکه در سامانه مثل اینکه 4 رقم ارز قبول می‌کند اعلام کردم که اطمینان ندارم ولیکن در نرم افزار نوسا همواره دو رقم اعشار برای ارز پیاده سازی گردیده و به دلیل استفاده عموم مشتریان، این ساختار غیر قابل تغییر است، هر چند توضیحات بصورت شفاهی و مجدد توسط آقای مومنی در این پست ارائه گردید ولیکن اجازه دهید برای تکرار، مواردی که قبلا در این انجمن ثبت گردیده است (در این سلسله پست)، اینجا تکرار گردد. 

     

    با توجه به اطلاعات موجود (لینک) در حال حاضر 268 واحد ارز در حال استفاده می باشد که از این تعداد 259 ارز در نرم‌افزار نوسا بصورت کامل قابل پشتیبانی می‌باشد، ارز‌های زیر خارج از استاندارد بوده و توسط نرم‌افزار نوسا بدون استفاده از رندینگ یا ارز زیر مجموعه قابل پشتیبانی نمی باشند:

     

    دو ارز Malagasy ariary و Mauritanian ouguiya از اعشار با ضریب 5 استفاده می‌کنند (هر پنج واحد کوچک مساوی با 1 واحد بزرگ)

    چند ارز Bahraini dinar، Tunisian dinar، Iraqi dinar، Kuwaiti dinar، Libyan dinar و Omani rial از اعشار با ضریب 1000 استفاده می‌کنند (3 رقم اعشار) 

    همچنین کشور El Salvador واحد پول خود را به Bitcoin تغییر داده، در این کشور از ضریب 100000000 استفاده می شود (8 رقم اعشار)

     

    از آنجا که ریال ایران نیز یکی از ارز‌های خارج از نرم بوده (0 رقم اعشار، نرم جهانی 2 رقم است) و از آنجا که وضعیت تورم این کشور استفاده از مبالغ چند هزار میلیاردی را برای شرکت‌های بزرگ و سهامی عام عادی سازی نموده است، همچنین از آنجا که فیلد مبلغ و داده عددی توسط پایگاه داده از دید ظرفیتی محدود است، تغییر در این فیلد با توجه به استفاده فعلی امکان پذیر نمی‌باشد. دقت بفرمایید نوع فیلد مربوطه تا 18 (19 بصورت ناکامل) رقم اطلاعات قبول می‌کند، در هر سطح از رخداد نرم‌افزار شما می‌توانید تا 14 رقم واحد پول اطلاعات وارد کنید (حداکثر 99 هزار میلیارد واحد) و چهار رقم آخر جهت محاسبات و جمع مبالغ موجود در سطرها استفاده می گردد (تا 92 میلیون میلیارد واحد). 

     

    با این توضیحات، بنا به استفاده فعلی محدود مشتریان از این ظرفیت و پیش بینی تورم مازاد طی سالیان آتی نزدیک، حداقل تا اطلاع ثانوی قابلیت تغییر تعداد اعشار ارز‌ها وجود ندارد و ارزهای اعلامی خارج از استاندارد بدون رندینگ و یا استفاده از ارز زیر مجموعه بصورت کامل در نرم‌افزار قابلیت نگهداری نخواهند داشت. این واقعیت به دلیل تورم بسیار شدید کشور و نیاز به نگهداری اطلاعات مازاد بر میزان پیش‌بینی شده در پایگاه‌های داده از جمله SQL در حال حاضر قابل تغییر نیست، اگر در آینده واحد پول در ایران اصلاح گردد و فضای خالی فیلد مربوطه بهبود یابد، درخواست اعلامی مجدد بررسی خواهد شد. 

     

    در حال حاضر تنها پیشنهاد منطقی برای نگهداری داده مربوط به محدود ارزهای خارج از استاندارد مانند ریال عمان به دقت مورد نیاز، استفاده از واحد زیر مجموعه مانند بیسه (واحد کوچک ریال عمان) به جای ارز مبدا می باشد... استفاده کننده می تواند با استفاده از این گونه واحد و 0 رقم اعشار تمامی اطلاعات را بدون رندینگ ذخیره نمایید.

     

    خارج از این، در رابطه با ارزهای مشخص با دقت استاندارد، مانند ریال، دلار و یا یورو، استفاده از اعشار همواره صرفا تا رند استاندارد جهانی قابل پشتیبانی می‌باشد. تیم پیمانکار سازمان برای آن 6 ارز قابلیت 4 دیجیت را گذاشته که از گذشته در نوسا پشتیبانی نمی کردیم، نه برای دلار و یورو، این تصمیم هم بزودی این تیم را با مشکل مواجه خواهد کرد به این دلیل که صرفا 14 دیجیت جای جمع واحد بدون اعشار دارند که برای شرکتهای بزرگ فعلی و آینده نزدیک ایران کوچک است. سامانه مودیان یک ابزار در دست تکمیل است و هر شرکت از جمله نوسا، صرفا بخشی از قابلیت‌های انواع سامانه‌ها را که به تشخیص خود برای عموم استفاده کنندگان عام، و از دید فنی قابل پیاده سازی و منطقی شناخته گردد پشتیبانی می‌نماید. 

     

    با ارادت

    petrosadralborz
    کاربر جدید
    کاربر جدید

    --
    29 مهر 1403 09:56 ق.ظ
    با سلام
    در این زمان اصطلاحات فنی شما و استانداردهای جهانی مشکل این شرکت با کارفرمای دولتی را حل نمیکند. سازمان دستورالعمل را منتشر کرده و این دستورالعمل مبنای صدور صورتحساب می باشد چه درست و چه نادرست، هرزمانی هم لازم باشد خود سازمان اقدام به اصلاح می نماید و در وظایف من و شما نمی باشد که به این دستورالعمل ایراد بگیریم که آیا در آینده دچار مشکل میشود یاخیر،
    شما میفرمائید نوسا هر جای دستورالعمل که هماهنگ با سیستم خودش بود را اجرا میکند و هرجا که هماهنگ نبود رو اجرا نمیکند، شما نمیتوانید یک دستورالعمل را سلیقه ای اجرا کنید. لطفا هم دلایل استاندارد جهانی را مجدد مطرح نکنید من صحبت شما رو کاملا قبول دارم ولی در اینجا دستور طور دیگری صادر شده و نمیشود نادیده گرفت
    الان شرکتهای دیگر تا 4 رقم اعشار صورتحساب ارزی صادر میکنند و در سامانه بدون هیچ مشکلی ثبت میشود ، وقتی این امکان وجود داره طبیعی است که کارفرمای من قبول نمی کند که من با دو رقم اعشار ثبت کنم
    مجدد عرض میکنم وقتی سازمان صراحتا بدون اینکه دلار یا یورو و یا هر ارز دیگری رو استثنا کنه اعلام کرده مبلغ ارزی تا 4 رقم اعشار صحیح است چرا نوسا نیاز مشتری را برآورده نمیکند شما باید قابلیت انطباق با دستورات سازمان را داشته باشید چه برخلاف استاندارد باشد چه بر پایه اساندارد ، مشتری شما بدلیل ارائه گزارش به دارایی و ... نرم افزار شما را خریداری میکند قرار نیست من به سازمانهای وضع کننده قوانین و استاندارهای جهانی گزارش ارائه کنم.
    صحبت شما در مورد استفاده محدود مشتریان هم صحیح نمی باشد به هرصورت نرم افزار شما باید پاسخگوی همه مشتریان باشد.
    دستورات در هرکشوری بر استاندارد جهانی مقدم است شما نمیتوانید برخلاف دستورات عمل کنید.
    باتشکر
    روزبه
    کاربر با تجربه
    کاربر با تجربه

    --
    29 مهر 1403 10:36 ق.ظ

    حتما نرم افزار نوسا پاسخگوی تمام درخواست های مشتریان و صنایع نیست و نخواهد بود. نحوه عملکرد نرم افزار و قانون پایانه های فروشگاهی مشخص است و در اینجا صرفا منشا مشکل فی‌مابین شما و یک مجموعه دولتی که برخوردی غیر استاندارد دارد می باشد، سامانه ممکن است خیلی قابلیت ها داشته باشد که نرم افزار نوسا پشتیبانی نمی‌کند، حتی برخی از این شرایط و محدودیت های کشف شده در اطلاعات ابزار ارائه شده مربوطه اعلام گردیده است، ولیکن قابلیت فنی، چه درست و چه غلط، دستور کشوری نیست. حتی اگر باشد، باز هم هیچ نرم افزاری الزام به پیاده سازی آن ندارد.


    همانطور که در سنوات اعلام گردید، قابلیت تغییر ساختار نرم افزار آماده نوسا با توجه به نحوه استفاده عموم مشتریان در شرایط فعلی امکان پذیر نیست.

     

    با ارادت

    شما مجاز به پاسخ به اين پست نمي باشيد.